espa logo
kinoume site logo
GR | EN

Πάνος Λαμπρόπουλος | Εργαστήριο Κίνησης | 15,22,29,11.14

Το Νοέμβριο φιλοξενούμε ένα εργαστήριο κίνησης με τίτλο INSIDE-OUT, Εξερευνώντας την εσωτερική κίνηση, που θα πραγματοποιηθεί σε τρεις συναντήσεις. Το εργαστήριο συντονίζει ο Πάνος Λαμπρόπουλος

 

Σάββατο 15 | 22 | 29 Νοεμβρίου

(ώρες: 15.11 - 17.00-20.00, 22.11 - 17.00-20.00, 29.11 - 14.00-17.00)

 

INSIDE-OUT, Εξερευνώντας την εσωτερική κίνηση

 

Πέραν από την κίνηση που αντιλαμβανόμαστε όταν μετακινούμαστε στο χώρο (εξωτερική κίνηση), υπάρχει μιά διαρκής εσωτερική κίνηση των ιστών μέσα στο σώμα, που οργανώνει τις λειτουργίες του, φροντίζει για την αυτορύθμιση του οργανισμού, προετοιμάζει και υποστηρίζει την όποια εξωτερική κίνηση και αντιδρά άμεσα στα φυσικά και συναισθηματικά ερεθίσματα του περιβάλλοντός μας. Η κίνηση αυτή, η οποία τροφοδοτεί και την αίσθηση που έχουμε για το σώμα μας ανά πάσα στιγμή, στο μεγαλύτερό μέρος της παραμένει ασυνείδητη.

 

Στο εργαστήρι αυτό, χρησιμοποιώντας ως βάση τις πρακτικές της Σωματο-ψυχοπαιδαγωγικής, θα επιδιώξουμε να ενισχύσουμε την αντίληψη της ζωτικής κίνησης που μας συνοδεύει. Μέσα από μία φαινομενολογική οπτική, τοποθετώντας το σώμα σαν κεντρικό άξονα της σχέσης μας με τον εσωτερικό και τον εξωτερικό κόσμο, θα προσεγγίσουμε την οργανικότητα και την βαθιά έκφρασή της ύλης. Θα γνωρίσουμε τον συνδετικό ιστό σαν εργαλείο αντίληψης και αγωγό της συνείδησης. Θα μελετήσουμε το σώμα σαν διαδικασία. Σαν χώρο και σαν χρόνο.

 

Η κάθε συνάντηση θα έχει ως αφετηρία μία συγκεκριμένη ανατομική ενότητα του ανθρώπινου σώματος (κάτω άκρα-κορμός-άνω άκρα). Με πληροφορίες των πιο πρόσφατων επιστημoνικών ερευνών, πρακτικές ενεργοποίησης μέσω του αγγίγματος, απλές κινητικές αλληλουχίες που οδηγούν σε οργανική ελεύθερη κίνηση, στόχος θα είναι οι συμμετέχοντες να φύγουν με μία πρώτη σαφή αίσθηση της εσωτερικής κίνησης που τους κατοικεί και με προτάσεις για την περαιτέρω καλλιέργεια της σχέσης τους με αυτήν.

 

Το εργαστήριο είναι ανοιχτό σε όλους ανεξαρτήτως προ-υπάρχουσας γνώσης περί σωματικών πρακτικών. Ενδείκνυται για όσους ασχολούνται με τις παραστατικές τέχνες (μουσική, χορός, θέατρο) και την εκπαίδευση, όπου η σωματική λειτουργία και έκφραση έχει πρωτεύοντα ρόλο.

 

κόστος συμμετοχής

70 ευρώ /60 ευρώ για τους μαθητές του studio (κάρτες σε ισχύ)

για την κράτηση θέσης είναι απαραίτητη η προκαταβολή 20 ευρώ, μέχρι τις 11/11 -η εξόφληση του ποσού γίνεται με την έναρξη του σεμιναρίου

 

για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, επικοινωνήστε μαζί μας!

 

Η Σωματο-ψυχοπαιδαγωγική

Η Σωματο-ψυχοπαιδαγωγική είναι μία εκπαιδευτική μέθοδος που έχει σαν στόχο την πρόληψη και την αντιμετώπιση του σωματικού πόνου και της ψυχολογικής δυσφορίας και την ανάπτυξη της ισορροπίας και της δημιουργικότητας του ατόμου. Η θεωρητική και πρακτική δομή της είναι αποτέλεσμα των ερευνών του καθηγητή Danis Bois και μίας ομάδας θεραπευτών και ερευνητών που προέρχονται από το χώρο της ιατρικής, της επιστήμης, της εκπαίδευσης και της τέχνης. Ο Δρ. Danis Bois ξεκίνησε σαν φυσικοθεραπευτής και οστεοπαθητικός, και σήμερα είναι καθηγητής Σωματο-Ψυχοπαιδαγωγικής και διευθυντής του Κέντρου Μελετών και Εφαρμοσμένων Ερευνών στην Αντιληπτική Ψυχοπαιδαγωγική (CERAP), στο Σύγχρονο Πανεπιστήμιο της Λισσαβόνας.

 

Ο Πάνος Λαμπρόπουλος κατάγεται από την Αθήνα. Οι σπουδές του και οι δραστηριότητές του μοιράζονται ανάμεσα στις ανθρωπιστικές επιστήμες και πρακτικές και στην τέχνη της μουσικής. Σπούδασε Ψυχολογία στο Αμερικάνικο Κολλέγιο της Αθήνας (DereeCollege), απ’όπου αποφοίτησε με διάκριση το 2004, και προχώρησε σε μεταπτυχιακές σπουδές Εθνομουσικολογίας στο SchoolofOrientalandAfricanStudies, στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου, απ’όπου αποφοίτησε επίσης με διάκριση το 2006. Έχοντας ξεκινήσει με κλασσική παιδεία στην μουσική, τα τελευταία χρόνια στράφηκε προς τη μελέτη των μουσικών παραδόσεων της ευρύτερης περιοχής της Ανατολικής Μεσογείου πλάι σε μουσικούς όπως oOmerErdogdular, ο RossDaly, ο Χάρης Λαμπράκης, ο Ευγένιος Βούλγαρης και ο Σωκράτης Σινόπουλος, επιλέγοντας ως μουσικό εργαλείο το νέυ. Έχει κάνει ζωντανές εμφανίσεις σε Ελλάδα, Αγγλία, Ρουμανία, Γερμανία και Κιργιστάν.

Η ενασχόληση του με τις σωματικές πρακτικές ξεκίνησε μετά από τη γνωριμία του με τον Χρήστο Νούλη το καλοκαίρι του 2006. Έκτοτε παρακολούθησε εντατικά μαθήματα Τεχνικής Alexander με τον Νίκο Μαστροκωστόπουλο στην Αθήνα, συμπληρώνοντας πάνω από 100 ώρες σπουδής. Στη συνέχεια, αφιερώθηκε στη τετραετή φοίτηση της Σωματο-ψυχοπαιδαγωγικής στο Παρίσι, με καθηγητές τον ιδρυτή της μεθόδου DanisBois και τους MarkHumpich, HélèneBourhis, EveBerger, NadinQuéré και AgnèsNoël. Έχει επίσης παρακολουθήσει σεμινάρια κίνησης με βάση το σύστημα AxisSyllabus με τους FreyFaust, KiraKirsch και BarisMihci.

Από το 2011 ζεί στη Θεσσαλονίκη όπου ασκεί τις τέχνες της σωματο-ψυχοπαιδαγωγικής και της μουσικής.