espa logo
kinoume site logo
GR | EN

Σόνια Ντόβα | guest teacher | 1-3.10.14

Στις αρχές Οκτώβρη, φιλοξενούμε τη Σόνια Ντόβα για ένα μικρό workshop -τρία μαθήματα τεχνικής σύγχρονου χορού!

 

1 | 2 | 3 Οκτώβρη

13.00-15.00

 

Το μάθημα βασίζεται στις βασικές αρχές των release τεχνικών, εφαρμόζοντας ταυτόχρονα την ιδέα του υγρού/ρευστού στοιχείου στο σώμα. Θα μελετήσουμε μηχανισμούς του σώματος που μας επιτρέπουν να φτάσουμε σε σωματικές ακρότητες, προστατεύοντας ταυτόχρονα το σώμα μας. Σωματική έκφραση σε όλα τα επίπεδα. Warm up, floor work και κινητικά μονοπάτια στο χώρο βασισμένα στη δυναμική του νερού.

Ρέω / Στάζω / Ξεσπάω / Παρασύρω / Προσαρμόζω

Χρόνος, ρυθμική αναπνοή, διαφορετικά ‘υγρά’ μονοπάτια- στυλ.

Η κίνηση του νερού οδηγεί είτε σε ελιγμούς αποφυγής είτε σε προετοιμασμένων ρευστών φραγμών. Είναι ο χρόνος, η ρυθμική αναπνοή και τα διάφορα υγρά στυλ που θα μας βοηθήσουν να συνειδητοποιήσουμε την δύναμη της κυματιστής κίνησης είτε μέσα στο σώμα μας, είτε στο χώρο τριγύρω. Ο ρυθμός της αναπνοής ξεκινά ως ένα κύμα, και ανάλογα με την διάθεση της κίνησης, η αναπνοή θα συγχρονιστεί με την κίνηση, ώστε να διαμορφώσει την ποικίλα κινητική δυναμική του νερού. Η ζωή, συμπεριλαμβανομένου του ανθρωπίνου σώματος έχει διαμορφωθεί από τη κίνηση του νερού. Αναζήτηση των ιδιοτήτων και της κίνησης του νερού καθώς διαμορφώνει τη ζωή μέσα στο σώμα αλλά και στο ευρύτερο κόσμο. Στην ουσία, είναι μια μελέτη του σώματος ως ένα “ρευστό” σύστημα όπου συνεχώς παίρνει νέες μορφές, και χρησιμοποιεί διαφορετικές δυναμικές.

 

κόστος συμμετοχής

30 ευρώ /25 ευρώ για τους μαθητές του studio

drop in 12 ευρώ /10 ευρώ για τους μαθητές του studio

 

για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, επικοινωνήστε μαζί μας!

 

Η Σόνια Ντόβα είναι performer, χορεύτρια και χορογράφος. Έχει αποφοιτήσει από την Ανώτερη Επαγγελματική σχολή του δήμου Θεσσαλονίκης, από όπου πήρε το πτυχίο της καθηγήτριας κλασσικού και σύγχρονου χορού, με υποτροφία από τον Rudy Bryans (Epsedanse, Montpellier Γαλλία). Είναι απόφοιτη του τμήματος Διαφήμισης και Marketing/Θεσσαλονίκης. Το υπόβαθρο της στο μπαλέτο, στον ακροβατικό χορό, στο σύγχρονο και στον αυτοσχεδιασμό της έδωσαν την προοπτική, συνδυάζοντας όλα αυτά τα στοιχεία, να χρησιμοποιήσει την κίνηση ως ένα επικοινωνιακό εργαλείο.

Μυαλό και κίνηση λειτουργούν ως ένα.. Το μυαλό πληροφορεί τοσώμα, και το σώμα μπορεί να πληροφορήσει το μυαλό.’ Το κινησιολογικό της ενδιαφέρον είναι στη συνείδηση της αλλαγής από την μια αρχή στην άλλη. Πώς το μυαλό μπορεί να καθοδηγήσει το σώμα; Και αντίστροφα. Το καλλιτεχνικό της ενδιαφέρον είναι η χρήση του σώματος ως ένα κοινωνικό/πολιτικό/ συναισθηματικό εργαλείο μετάδοσης.

Διδάσκει μπαλέτο στο Schule fur Kunstlerischen Tanz , Opera Sursee Swizerland, και συνεργάζεται ως καθηγήτρια σύγχρονου χορού σε επαγγελματίες στο Tanzhaus Zurich, Tanzburo Basel, Επαγγελματική σχολή του δήμου Θεσσαλονίκης κ.ά. Συμμετείχε στο LEAP –Learn, Exchange, Apply, Practice (πρόγραμμα ανταλλαγής καθηγητών σύγχρονου χορού).

Ως χορεύτρια έχει συνεργαστεί με την ομάδα AIEP (Ariella Vidach) στο Μιλάνο, ομάδα ερευνητική πάνω στη κίνηση και την τεχνολογία. Εργάζεται κυρίως ως freelancer, σε διάφορα projects στην Ευρώπη.

Δημιούργησε και χόρεψε το “My first Tic Tac of all your seconds”, συνεργασία με τη συγγραφέα Ειρήνη Σουργιαδάκη και τον ηθοποιό Κώστα Κορωναίο, το οποίο επιλέχθηκε ως ένα από τα καλύτερα κομμάτια Νέων Δημιουργών από τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών Ιδρύματος Ωνάση /Onassis Cultural Centre Athens.

Το Video Dance “Tricky Trigger”, σε συνεργασία με Γιώργο Γερασιμίδη και Βασίλη Αβδελά, το οποίο προβάλλεται και συμμετέχει σε διάφορα Video Dance Festivals (AVDP, Zurich Moves, TanzzeitfestivalWinterthurκ.ά.)

Η τελευταία της παραγωγή “ialemos, whenthereisnothingelsetomourn, youhavetomournyourself” σε συνεργασία με τους μουσικούς Μαρίνα Ταντανόζη και Σπύρο Θεοδωρίδη, επιλέχθηκε και στηρίχθηκε από το Tanzhaus Zurich, με πρεμιέρα το Νοέμβρη 2013.

Ζει και εργάζεται στην Ελβετία. Πέρα από τη προσωπική της δουλειά, συνεργάζεται με την ομάδα improDialogue, με ενδιαφέρον στον αυτοσχεδιασμό σε δημόσιους χώρους.