espa logo
kinoume site logo
GR | EN

Σεμινάρια Axis Syllabus με τον Frey Faust και τη Francesca Pedulla

Frey Faust – Counter-Spirals

Παρασκευή 9.11              15.00 – 17.00

Σάββατο 10.11                  12.00 – 14.30

Κυριακή 11.11                   12.00 – 14.30

 

Francesca Pedulla – Walk the Beat

Σάββατο 10.11                  15.00 – 17.30

Κυριακή 11.11                   15.00 – 17.30

 

 

Κόστος συμμετοχής

Frey Faust – Counter-Spirals : 80 ευρώ (7 ώρες)

Francesca Pedulla – Walk the Beat : 60 ευρώ (5 ώρες)

Δύο σεμινάρια : 120 ευρώ (12 ώρες) / 110 ευρώ για τους μαθητές της σχολής

απαραίτητη η κράτηση θέσης με προκαταβολή 30 ευρώ έως 2/11

 

Περιγραφή σεμιναρίων

 

COUNTER-SPIRALS FROM THE ANATOMICAL CENTER

Το ανθρώπινο σώμα είναι χτισμένο με βάση την αρχή της διπλής έλικας, μια τριαξονική μήτρα που προσφέρει όλες τις δυνατές επιλογές κίνησης ταυτόχρονα: γραμμικότητα, καμπύλη, σπείρα, σχήμα οκτώ, γεωμετρία δακτυλίου κ.λπ. Στο Axis Syllabusτο "Ανατομικό Κέντρο" είναι η κεντρική διασταύρωση των νευρικών, κυκλοφορικών, οργάνων και μυϊκών συστημάτων, όπου εντοπίζονται όλες οι σπειροειδείς κινήσεις. Σ’ αυτό το σεμινάριο, ο Frey Faust θα προσφέρει μια διερευνητική πλατφόρμα για να μελετήσουμε αυτά και άλλα στοιχεία και θα προτείνει κινητικούς συνδυασμούς για έρευνα και πρακτική.

 

Walk the beat

Το περπάτημα είναι μια πρακτική κοινή σε όλους τους ανθρώπους και τους πολιτισμούς. Το περπάτημα θα μπορούσε επομένως να θεωρηθεί ως η μήτρα για όλους τους παραδοσιακούς χορούς.Αυτή η θεμελιώδης χειρονομία, η οποία έχει διαμορφώσει τόσο βαθιά το είδος μας, μας επιτρέπει μια διεπιστημονική πύλη πρόσβασης στο κινούμενο ανθρώπινο σώμα, στην κυτταρική μνήμη του, στην ατομική και συλλογική του ταυτότητα. Το περπάτημα είναι επίσης μια βαθιά πολυρυθμική δράση: η εναλλαγή της μετατόπισης βάρους που εκφράζεται από τα πόδια μας, ο παλμός των γονάτων μας, η μελωδία των κυματισμών της σπονδυλικής στήλης και η ταλάντευση των βραχιόνων, και όλες τις διαφορετικές προεκτάσεις και ρυθμικά χρώματα που δημιουργούμε ενώ περπατάμε σύμφωνα με τους στόχους και τη διάθεσή μας ... Κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου θα χρησιμοποιήσουμε τα ανατομικά και βιομηχανικά εργαλεία που προσφέρει το Axis Syllabus καθώς και μερικές βασικές ρυθμικές αρχές για την ανάλυση των λεπτών δομικών σχέσεων του σώματος. Ξεκινώντας από έναν περίπατο, θα κινηθούμε σε έναν χορό που μπορεί να επεκτείνει αυτές τις αρχές στο χρόνο και το χώρο.

 

Βιογραφικά

Ο Frey Faust ξεκίνησε να συμμετέχει σε παραστάσεις από την ηλικία των 8 με την οικογένειά του ως περιοδεύων τροβαδούρος. Ανήκει στην δεύτερη γενιά του contact improvisation ενώ μαθήτευσε την δεκαετία του 80 στην χορευτική σκηνή της Νέας Υόρκης.Μερικές από τις σημαντικότερες επιρροές που δέχτηκε στη ζωή του ήρθαν από τους: Shekhinah Mountainwater, Nita Little, Pavel Rouba, Rene Bazinet, and Janet Panetta. Έχει συνεργαστεί με πολλούς καλλιτέχνες του χορού όπως: Ohad Naharin, Donald Byrd, David Parsons, Gina Buntz, Howard Katz, Merce Cunningham, Meredith Monk, Randy Warshaw, Bob Een, Stephen Petronio, Danny Ezralow κ.ά. Ίδρυσε και συν-ίδρυσε τρεις χορευτικές ομάδες ενώ έχει δημιουργήσει πάνω από 40 σόλο και ομαδικές χορογραφίες. Μέσα από την προσωπική του μελέτη στην ανατομία, βιομηχανική και φυσική, κατόρθωσε να δημιουργήσει μία παιδαγωγική προσέγγιση που τον έκανε περιζήτητο δάσκαλο, προπονητή και τεχνικό σύμβουλο κίνησης. Μετά από δεκαπέντε χρόνια έρευνας συγκέντρωσε τα ευρήματά του σε ένα βιβλίο, το "The Axis Syllabus - human movement lexicon", το οποίο και συνεχίζει να επεξεργάζεται με τη βοήθεια της διεθνούς ερευνητικής κοινότητας Axis Syllabus (ASIRC). Ιδρυθείσα το 2009, η ASIRC διευρύνεται με γοργούς ρυθμούς σε μια ομάδα ειδικών από πολλά σχετιζόμενα πεδία αναφορικά με την ανθρώπινη κίνηση και τις παιδαγωγικές επιστήμες. Πρόσφατα, η δουλειά του πάνω στο Axis Syllabus εστιάζεται στην δόμηση μιας σειράς συμβόλων που δίνει τη δυνατότητα εξορθολογισμού της καταγραφής και ανάλυσης της κίνησης. Επίσης φτιάχνει παπούτσια, μιλάει τέσσερις γλώσσες και συνεχίζει να δημιουργεί και να παρουσιάζει χορευτικά κομμάτια.

 

Francesca Pedulla είναι δασκάλα Axis Syllabus, χορεύτρια και χορογράφος. Έχει σπουδάσει Ιστορία του Θεάτρου και των Παραστατικών Τεχνών. Κατέχει δίπλωμα καθηγητή αφρικανικής χορευτικής έκφρασης - FEIDA Bordeaux, σε διεύθυνση Koffi Koko. Γοητευμένη από τις ανθρώπινες σχέσεις και με ενδιαφέρον για επιτυχείς, ανεπιτυχείς και ημιτελείς διαλόγους, κάνει το σώμα το υποκείμενο και το αντικείμενο της έρευνάς της. Έχοντας ως βάση το Βερολίνο, χορογραφεί, χορεύει και διδάσκει σε όλη την Ευρώπη, το Ισραήλ, τις ΗΠΑ, τον Καναδά, τη Βραζιλία και το Μπενίν. Είναι καλλιτεχνική διευθύντρια του TRACES, ενός προγράμματος σπουδών για χορευτές με έδρα το Ouidah-Μπενίν και συν-επιμελήτρια του Ευρωπαϊκού Νομαδικού Κολλεγίου και του Φεστιβάλ Sensing In στο Βερολίνο.