espa logo
kinoume site logo
GR | EN

Χρυσάνθη Μπαδέκα | Σεμινάριο Σύγχρονου Χορού | 10-12.10.14

Στις 10-12 Οκτωβρίου, θα είναι στο studio η Χρυσάνθη Μπαδέκα για ένα τριήμερο σεμινάριο σύγχρονου χορού! Την τελευταία μέρα -Κυριακή 12.10 στις 16.30- θα πραγματοποιηθεί μια ανοιχτή παρουσίαση-συζήτηση για το Athens Vido Dance Project.

 

10 | 11 | 12 Οκτωβρίου 2014

14.00-16.00

 

περιγραφή

Υπόσχομαι το ζέσταμά μας να είναι ένα ευχάριστο παιχνίδι!

Μετά,

μέσα από μία κυκλική διαδρομή θα περάσουμε από μία σειρά μοτίβων που ενεργοποιούν το σώμα και τους μηχανισμούς εκείνους που χρειαζόμαστε για να περάσουμε γρήγορα από το χαμηλό στο ψηλό επίπεδο, προστατεύοντας το σώμα μας. Θα κινηθούμε μόνοι. Θα κινηθούμε παρέα. Θα δούμε τον κόσμο ανάποδα. Θα συμφωνίσουμε σε μία διαδοχή κινητικού μοτίβου, που θα μεγαλώνει μέρα με την μέρα. Μέχρι το τέλος του μαθήματος θα χορέψουμε πολλές και αγαπημένες μουσικές επιλογές.

keywords

απομόνωση, συντονισμός, διαδοχή, ενδυνάμωση, στήριξη, αντίθεση, αιώρηση, πτώση, ευθυγράμμιση, παιχνίδι, μάτια ανοιχτά, επικοινωνία!

 

κόστος συμμετοχής

45 ευρώ /35 ευρώ για τους μαθητές του studio (κάρτες σε ισχύ)

Για την κράτηση θέσης είναι απαραίτητη η προκαταβολή 20 ευρώ μέχρι την Δευτέρα 6/10 -η εξόφληση του ποσού γίνεται με την έναρξη του σεμιναρίου

 

Extra event–ανοιχτή παρουσίαση-συζήτηση

Κυριακή 12 Οκτωβρίου | 16.30

Τι είναι το VIDEODANCE? Γιατί να χορογραφήσουμε για την κάμερα? ATHENS VIDEO DANCE PROJECT

(ελεύθερη είσοδος –απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής)

 

για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, επικοινωνήστε μαζί μας!

 

Η Χρυσάνθη Μπαδέκα, είναι freelance performer & video-designer. Aφού αποφοίτησε από την Επαγγελματική Σχολή Χορού Ραλλού Μάνου (2004, Αθήνα) συνέχισε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στο TischSchoolofthe Arts, NYU (2005, Νέα Υόρκη) με υποτροφία του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών και του New York University. Επιστρέφοντας στην Αθήνα το 2009, παρακολουθεί ως ακροάτρια το μεταπτυχιακό πρόγραμμα Ψηφιακές Μορφές Τέχνης (Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών). Εκείνη την περίοδο το ενδιαφέρον της έχει ήδη μετατοπιστεί στην δημιουργία video-εγκαταστάσεων και multimedia παραστάσεων, στις οποίες η διάδραση του κινητικού αυτοσχεδιασμού με τα οπτικοακουστικά μέσα και η συνεύρεση των τεχνών-καλλιτεχνών αποτελούν βασικό πεδίο πειραματισμού. Την ίδια χρονιά ξεκινάει και την διδασκαλία εργαστηρίων videodance και σύγχρονου χορού στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

 

Τον Μάρτη του 2011 αποφασίζει με την Ελισάβετ Πλιακοστάθη να δημιουργήσει έναν έτερο τόπο | ιδέα | κολεκτίβα την BelleVille (www.bellevillecollective.wordpress.com). Παράλληλα, το 2012, γίνεται μέρος της AVDPteam, η οποία οργανώνει το AthensVideoDanceProject (www.athensvideodanceproject.gr) – ένα ετήσιο φεστιβάλ videodance, που λαμβάνει χώρα στην Αθήνα και συνεργάζεται με διεθνή φεστιβάλ. Την ίδια χρονιά, ξεκινάει την σταθερή συνεργασία της με την ομάδα Σημείο Μηδέν και με τον Θεόδωρο Τερζόπουλο | Θέατρο Άττις (www.attistheatre.com), ενώ ταυτόχρονα γίνεται μέλος του studiopaianieon. Tην χρονιά 2013-2014, συνεργάζεται με την Επαγγελματική Σχολή Χορού Ραλλού Μάνου ως guestvideodanceteacher για τους σπουδαστές του Β’ & Γ’ έτους, όπως και με την Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών στο παίσιο της εκπαιδευτικής συνεργασίας του AVDP_2014 με την ΑΣΚΤ. Το 2014, συνεργάζεται με το Υπουργείο Παιδείας ως μέλος της Κεντρικής Επιστημονικής Ομάδας Εργασίας, επιμορφώνοντας όλους τους καθηγητές χορού των καλλιτεχνικών σχολείων στον τομέα χορός & media.

 

Το Status Entropus (GSO βραβείο, ΝΥ 2007), I am a prisoner in my skull (NYU, 2007),BREATH/e (Athens Videoart Festival 2010), Κ 26 (AthensVideoDanceProject 2011), επέκεινα (Φεστιβάλ Ελλήνων Χορογράφων, 2012), UNDER (MovingSilenceFestival, GoetheInstituteAthens 2012), RunningintotheWild (Θέατρο Εμπρός, 2012), μηλαλιά (Φεστιβάλ Χορού Ύδρας, 2012) είναι μερικά από τα έργα της. Ενώ έχει συνεργαστεί ως χορεύτρια σε Ελλάδα και Νέα Υόρκη με τους Ch.B.Christiensen (NYU), A.Yavin (Whitney Museum), M.Zira (The Kitchen), E.Poulinas (DNA), Johannes Wielend Dance Company (The Yard Festival/ Residency), Vis Motrix (ΚΘΒΕ), Ελληνικό Χορόδραμα (Μουσείο Μπενάκη), ‘Οπερα Θεσσαλονίκης (La Traviata), Mesomorph, 58+3, v.void, κιόμΩςκινείται (il raRraiso, Ίδρυμα Μηχάλης Κακογιάννης), Γκάυ Στεφάνου (TRICKY II, Τεχνόπολις) κ.ά.